Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdések és válaszok

                                           A cicád                                                                                                                                               

    Adatlap

 Az adatlapon megtalálod a macskád tulajdonságait.

    Etetés - itatás

 Az etetéshez egy tálra és valamilyen ennivalóra van szükséged. Ezeket a kisállatboltban tudod megvenni. A víz ingyen van, de az innivalónak külön tál kell.
A konyhában beállíthatod, hogy miből mennyi adagot kapjanak a cicáid egy etetésnél. Egy cica 3 adagot eszik meg naponta.
A vitaminoknak nem kell külön tál.

    Játék

 Minden cica szeret játszani. Ugye nem akarod, hogy unatkozzon! Ha sok játéka van, akkor sokat fog játszani, és nagyon boldog lesz, azonban, ha már sokat játszott egy játékkal, előbb utóbb megunja.

    Raktár

 Amit megvettél a Plázában az a raktárba kerül. Innen tudod betenni a konyhába és a házba. Ami a raktárban van az semmilyen hatással nincs a cicádra. Ha egy ételt már felbontottál, akkor nem tudod visszatenni a raktárba, mert megromlik. Ha enni adsz a cicádnak és az összes tasak kiürül, akkor automatikusan újat hozol a raktárból.

                                       Vásárlás-pláza                                                                                                                                        

 Vásárolni a plázában tudsz, a kisállatboltban. Az árukért CicaCent-el kell fizetned. Amit megvettél az a raktárba kerül.

    CicaCent

 A Cicaneveldében CicaCent-el tudsz fizetni. Minden héten 200 CicaCent fizetést kapsz. Valamint, ha kevés a pénzed minden nap minden cicád után 10-100 cent segélyt vehetsz föl a "Segély a cicámnak" menüben.

    Cicahitelkártya

 Ha Cicahitelkártyával vásárolsz kevesebbet kell fizetned az árukért. Ezüst hitelkértyával 10%, Arany hitelkártyával 20% kedvezményt kapsz. Hitelre is vásárolhatsz. A hitelt azomban vissza kell fizetned. Ha nem fizeted vissza a hitelt mielőtt a hitelkártyád lejár, elkobozzuk a hitelnek megfelelő értékű árút.

    Kisállat bolt

A Kisállat boltban többféle árú közül válogathatsz:

 • - Konzervek
 • - Száraztápok
 • - Jutalomfalatok
 • - Vitaminok
 • - Tálak
 • - Tisztálkodó szerek
 • - Macskaalom
 • - Macska WC
 • - Macskanyakörv, hám, póráz
 • - Szállító eszközök
 • - Játékok
 • - Kaparófa, cicabútor
 • - Alvóhelyek, párnák.

                                              Társalgó-Fórum                                                                                                                               

A fórum arra való, hogy gondolataidat megoszthasd a többiekkel az oldalon. Vannak bizonyos szabályok, amiket ha nem tartasz be, büntetést kapsz!   A szabályzat NEM elolvasása, nem mentesít a felelősségre vonás alól!

    Szabályzat

Tilos az oldalon:
- Káromkodni,
- A fórumban egy szavas, értelmetlen, csak szmájliból álló üzeneteket írni,
- Mást, az oldal adminisztrátorát, és moderátorait sértegetni,
- NAGY betűkkel írni, mert kiabálásnak számít (pár szót írhatsz naggyal, de csakis kiemelésre használd azt),
- Értelmetlen témát nyitni, és olyat, ami már van. Ha már van egy adott téma, vagy csak semmi értelme annak, amit nyitottál, akkor azt a topicot töröljük!

Figyelmeztetés:
- Mielőtt kérdeznél valamit, lapozz át pár oldalt, hátha kérdezte azt valaki, és megtalálod rá a választ!

Büntetés:
- Ha valamelyik szabályt megszeged, azért először figyelmeztetés, majd ideiglenes kitiltás jár a fórumról. A kitiltás több nap is lehet. Akik a szabályokat szándékosan, többször is megszegik azokat végérvényesen töröljük.

                                           Gyakori kérdések                                                                                                                               

- Hogyan lehet több macskám? - Örökbefogadhatsz a menhelyről, vagy vehetsz a  Cica SPAR-ban!
- Hogyan adjam a macskámat a menhelyre? - A macskád akkor kerül a menhelyre, ha nem gondoskodsz róla megfelelően. A menhely nem cicacserélgetésre való!
- Hogyan lehet hitelkártyám? - A hitelkártyát 10000$-ért  lehet igényelni a Cica SPAR menüben.
- Mi az a hitel? - Azt jelenti, hogy mínuszba is lemehetsz a boltban, amíg van elég hitelkereted. Vigyázz, mert a hitelt csak a boltban használhatod, cica vásárlásnál nem!
- Hogyan adhatok pénzt egy másik gazdinak? - Gazdi gazdinak nem tud pénzt adni!
- Hány macskám lehet összesen? - Egy gazdinak összesen 20 macskája lehet.
- Hogyan kell etetni, itatni a macskát? - Minden macskának 2 tálra van szüksége (1 az ételnek, 1 a víznek), az adag mindig 1-re legyen állítva, (vagy ahány macskád van) csak egyszer nyomd meg az ETETÉS, ITATÁS gombot, különben kárbavész az étel! Majd akkor eszik a macskád ha éhes, nem fog éhenhalni, ha van étel a táljában. (mérettől függ mennyit eszik)
- Mit tegyek, ha nem tudom a macskáimat gondozni? (nyaralás, stb.) - Ha van megbízható ismerősöd az oldalon, megadhatod neki a jelszavad, és ő gondozza, amíg te nem tudod, vagy beadhatod a panzióba. (a BOLTBAN található) A panzióba helyezés ingyenes, ha van szállítókosarad! (Mindig annyi szállítókosár kell, ahány macskád van.)
- Elkobozták a macskám, de vissza akarom kapni, mit tegyek? - Először is nézd meg a menhelyen, ha nincs ott, akkor a CICÁK menüpontban, hátha örökbe fogadta valaki.
- Miért jelennek meg néha zöld bogarak az adatlapomon? - Azok hibák az oldalon. Minden hibáról értesülünk, és megpróbáljuk kijavítani.
- Hogyan lehetek modi, vagy admin? - Admin sehogyan, mivel az az oldal tulajdonosa. A moderátorokat az Adminisztrátor jelöli ki. A moderátorok állapítják meg, hogy ki alkalmas moderátornak. Kérlek, ne terheld őket azzal, hogy moderátor szeretnél lenni! Majd, ha szükségünk lesz moderátorra, megkeressük azt, aki szerintünk alkalmas a feladatra. Azt mi döntjük el, hogy erre mikor van szükség.
- Hogyan törölhetem a regisztrációmat? - Ha nem lépsz be 1 hónapig, akkor automatikusan törlődik!

Remélem érthető voltam és nem szegitek meg a szabályokat!